De Nieuwe Bavo Bloeit

De Nieuwe Bavo

De nieuwe Bavo, de op een na grootste kerk van Haarlem en gebouwd in de periode 1894-1930, is een uniek bouwwerk en wordt door sommigen in een adem genoemd met bekende buitenlandse kerken zoals de Sacré Coeur in Parijs en de Sagrada Familia in Barcelona. Na een lange periode van restauratie is de kathedraal nu op fantastische wijze in zijn oude luister hersteld. Met nieuwe glas-in-lood ramen van de hand van Jan Dibbets, een vernieuwd Kathedraal Museum onder het hoogkoor, nieuwe kunstwerken en religieuze symbolen is een bezoek meer dan de moeite waard. Tijdens De Nieuwe Bavo Bloeit zullen er rondleidingen door het prachtige gebouw gegeven worden, waarbij u nog mooier zicht zult hebben op zowel het bloemwerk als de details van onze mooie kerk.

 

Het Evenement: De Nieuwe Bavo Bloeit

De nieuwe Bavo bloeit vindt zijn oorsprong in het jaar 2014. Tijdens het driedaagse evenement worden altaren, kapellen, koepel en andere aspecten versierd met tal van bloemcreaties Dit trok in 2014 en 2015 ruim 3.500 respectievelijk 4.500 bezoekers

In 2015 verzorgde het WellantCollege mbo Rijnsburg naast bloemversieringen in kapellen en op altaars een tulpenhemel met 20.000 tulpen.

2016 was het jaar van de lelies en onder leiding van Hollands beste bloemstylist Sarah Dikker werd een stairway to heaven gerealiseerd. Serene schoonheid was het devies.

2017 was een bontgekleurde feërieke onderdompeling in bloemen. De studenten hadden een groter aandeel en verantwoordelijkheid en dat leverde een kleurrijk bloeiende Bavo op.

2018 werd het jaar van de zachte pastels, een geheel nieuwe insteek en nog meer deelnemende onderwijsinstellingen, onder leiding van het Wellantcollege MBO Rijnsburg. Naast bloemsierkunst zijn er site-events zoals horeca, winkel- en bloemenwinkels.

2019 zal wederom verrassend zijn. Meer scholen die meedoen, examens van studenten worden afgenomen en getoond aan het publiek. Wellantcollege, MBO Westland en Clusiuscollege slaan de handen in elkaar om deze editie in wit en groen tinten verrassend te versieren. Studenten gaan hard aan de slag met ontwerpen en oefenen om straks een oogverblindend resultaat te kunnen laten zien.