De Nieuwe Bavo Bloeit


Amiera de Jong

Amiera de Jong

Naam: Amiera de Jong

Tekst:

Werkproces-examen  
Mijn naam is Amiera de Jong en ben 19 jaar. Ik doe de opleiding Bloem & Design niveau 3 op het Clusius college in Alkmaar. Ik loop stage bij Jasmijn in Haarlem waar ik het erg naar me zin heb en als ik hulp nodig heb bieden zij dat aan. Voor mijn examen ga ik drie stukken maken voor in de nieuwe Bavo kerk in Haarlem.  Een krans,  een frame boeket en actueel bloemwerk. 
Krans  
De opdracht voor de krans is om een symboliek erin te verwerken en er moet minimaal 1 onstaanshandeling plaats vinden. Voor dit stuk heb ik een frame gemaakt van Tonkin stokjes en met hete lijm een web gemaakt en deze in twee kleuren groen gespoten.  De symboliek die ik heb gebruikt heb, zijn: zand dat staat voor woestijn en brem dat staat voor herinnering aan Elia die, voordat hij zijn veertigdagen tocht door de woestijn begon, onder een brem struik in slaap viel maar werd gewekt door een engel die hem aanspoorde op weg te gaan.                                                                              
Boeket  
De opdracht voor het boeket is om een frame te maken die de bloemen goed ondersteund. Ik heb afgelopen weken ijsstokjes verzameld om de basis van mijn boeket te kunnen maken. Mijn boeket bestaat uit veel verschillende rozen in de kleur wit en groen. Een witte roos staat voor echte liefde en geestelijke puurheid en waardigheid ten aanzien van elkaar.  De kleur wit, staat ook voor onschuld, zuiverheid, puurheid, nieuw begin, vriendschap en hoop. 

Actueel bloem werk 
Voor actueel bloemwerk mochten we kiezen uit biobased oase blokken of black oasis. Ik heb voor black oasis gekozen omdat je dan het steekschuim niet hoeft af te werken, om dat dat gezien mag worden. In mijn stuk heb ik koperen buizen gebruikt. Koper komt terug in het oude testament in de tijd dat de joden in de woestijn leefde, hadden ze een gebedstent dat ook wel de tarbonakel werd genoemd, dit werd gebruikt als tempel. Voor de tarbonakel stonden twee bijzondere voorwerpen beide van koper.