De Nieuwe Bavo Bloeit


Cindy Hardebol

Cindy Hardebol

Naam: Cindy Hardebol

Tekst:

Mijn naam is Cindy Hardebol, en ik ben 19 jaar. Op dit moment loop ik stage bij Roses & More in Volendam. Zij hebben mij veel geleerd op bloem gebied. Voor dit project hebben ze mij ook goed gesteund. Het examen jaar is erg druk en we hebben op dit moment 6 verschillende projecten door elkaar lopen. Even een paar voorbeelden; ik mag mee doen met Skills Heroes, dat kun je zien als een NK in jouw eigen vakgebied onder studenten. Als enige van Bloem en Design Alkmaar ga ik daar strijden! Verder openen we ook nog een eigen ondernemen. Dit doen we met de hele niveau 4 groep. In week 13 openen wij een bloemen + tulpen expertise in Alkmaar. Ons werk proces examen doen we tijdens de Nieuwe BAVO bloeit. Een hoop geregel, maar allemaal even leuk!

Ons werkproces examen

Ons werkproces examen bestaat uit 3 onderdelen; een planten arrangement, een structuur krans en bruidswerk of afscheidsbloemwerk. Voor het laatste onderdeel heb ik afscheidsbloemwerk gekozen. Het lijkt mij erg mooi om te laten zien welke kanten je allemaal op kan met bloemen. De mogelijkheden zijn zo groot! 

In al mijn onderdelen ga ik de Platycerium gebruiken. Zo word het één geheel. De Platycerium of misschien beter bekend als Hertshoorn heeft een hele mooie bladstructuur. Ik heb ingezoomd op het blad en laat in mijn krans en plantenarrangement de wattenachtige structuur terug komen. Bij het onderdeel krans heb ik als ontstaanshandeling binden gekozen. Deze ontstaanshandeling komt ook terug bij mijn plantenarrangement. Als symboliek in de krans heb ik gekozen voor witte duiven veren met olijftakken. Dit staat voor vrede en nieuw leven. De 40dagen tijd is eigenlijk een hele sobere tijd. Vandaar dat ik in mijn bloemwerk niet super veel bloemen heb gebruikt.