De Nieuwe Bavo Bloeit


Eline Duiveman

Eline Duiveman

Naam: Eline Duiveman

Tekst:

Hallo mijn naam is Eline 

Toen ik op het VMBO zat van het Clusius College in Alkmaar heb ik kennis gemaakt met het  bloemenvak. De liefde voor dit vak sloeg niet meteen over! Mijn droom was dierenartsassistent, maar na een jaar elke week bloem praktijk te hebben gehad wist ik het helemaal! Ik ga de opleiding 
Bloem &Design volgen op het Clusius College in Alkmaar! Ik ben in 2016 begonnen met mijn opleiding op Niveau 2 en na een aantal weken ben ik veder gegaan op Niveau 3.
Ik loop op het moment stage bij Anita Flowerpower in Schoorl!

Bamboe valt onder rietsoorten en riet past in de  40-dagensymboliek. 

Voor mijn frameboeket maak ik een frame van bamboe. In mijn boeket gebruik ik onder andere brem, omdat deze ook past in de 40-dagensymboliek. Tevens gebruik ik distels. 

De distel staat symbool voor lijden, wat in deze periode voor de Pasen een belangrijk gegeven is.

Voor mijn krans maak ik een frame met bamboe. In mijn krans gebruik ik onder andere Hedera, wat voor trouw staat. Het gebruik van witte rozen staat voor reinheid trouw en voor echte liefde.

Voor mijn Actueel bloemwerk heb ik ook een frame van bamboe gemaakt. Hierin worden vaasjes hangend verwerkt en voorzien van bloemen met een symboliek, zoals boven beschreven: brem, distels en rozen.