De Nieuwe Bavo Bloeit


Femke van de Poel

Femke van de Poel

Naam: Femke van de Poel

Tekst:

 

Mijn naam is Femke van de Poel, ik studeer aan het MBO Wellantcollege in Aalsmeer. Ik ben bloemist geworden mede door mijn opa en ooms gezien hun een verleden hebben in een snijbloemen kwekerij. 

Mede door de vele verhalen ben ik mij gaan verdiepen in het vak bloemschikken. Naast mijn creativiteit wordt ik ook gewoon heel vrolijk van de vele kleurrijke bloemen.

Ik heb meerdere stages gelopen in bloemenwinkels toen heb ik de kans gekregen van het bedrijf “Flowers & Company” om buitenland ervaring op te doen in de vorm van een zeven weken durende stage. 

Momenteel zit ik in laatste jaar van mijn MBO opleiding genaamd Flower Design en doe ik mijn afsluitende stage bij Flowermoments by Anggrek Amsterdam.

Voor het bloemwerk wat ik in de Bavo kerk in Haarlem ga maken, is helemaal gebaseerd op de natuur. 

De krans heb ik gemaakt met allerlei takken en verbonden met lianen. Mijn visie van de ondergrond is dat het aansluit  op de krans en staat in verbinding met de natuur. 

Het frame boeket heb ik eerst beplakt met natuurlijke materialen, daar overheen heb ik mooie perenbloesemtakken gebruikt om een frame aan de vaas vast te maken. De keuze van het frame heb ik gemaakt omdat het aansluit bij de rest van mijn objecten en een natuurlijke en duurzame uitstaling heeft.

Het Actuele bloemwerk dat ik ga maken wordt omwikkeld met prikkeldraad, straat en berm afval van mensen.  Het hart staat symbool voor de aarde en de cirkel. Voor de mensen die wel duurzaam en milieu vriendelijk leven en naar de toekomst kijken. Mijn idee en visie achter het actuele bloemwerk met een hart is, een beter milieu begint bij je zelf. Als je met je hart en ziel milieu vriendelijk en duurzaam leeft, dan krijgt de toekomst een bijzondere wending en kan ook het nageslacht genieten van de schoonheid van de natuur.