De Nieuwe Bavo Bloeit


Indy Kerkhof

Indy Kerkhof

Naam: Indy Kerkhof

Tekst:

Mijn naam is Indy Kerkhof. Ik ben 18 jaar oud en ik kom uit Akersloot. Ik doe de opleiding bloem en design op het Clusius College Alkmaar niveau 3. Ik loop stage bij Fleurig in Heemskerk. Dit bedrijf helpt en begeleid mij heel erg goed in deze tijd. Tijdens mijn stage periode krijg is alle hulp en begeleiding die ik nodig heb voor mijn opdrachten en examens.

 

Ik heb 3 stukken gemaakt voor vandaag:

1, boeket met frame

2, een krans 

3, actueel bloemwerk

Mijn inspiratie heb ik gehaald van mijn werk en stage maar ook vooral uit tijdschriften en Pintrest. In de stukken moet het thema van de 40 dagen terug komen en in mijn actueel bloemwerk groen is de toekomst.

Boeket:

Voor de opdracht boeket moesten we een boeket met frame maken. Hiervoor kregen we allemaal dezelfde vaas toegewezen. Deze vaas is gesponsord door Alflora. Bij mijn stage maken we orders voor Topbloemen en bij Topbloemen zitten ook tasjes waarin de boeketten worden bezorgt. Op de bodem van deze tasjes zaten kartonnen plaatjes. Mijn stage gebruikte deze plaatjes niet en ze waren ook niet nodig dus ik vond dit super zonde om weg te gooien dus ik dacht misschien kan ik er iets mee. Toen ik thuis was ben ik gaan denken of ik hier misschien een frame van kon maken ik ging het proberen en uiteindelijk kwam er een resultaat uit waar ik heel erg tevreden over ben. 

Krans:

De opdracht voor de krans was een krans met een symboliek uit de 40 dagen tijd en met een ondersteunende ontstaanshandeling. Ik heb mijn krans in 6 stukken verdeelt wat staat voor de 40 dagen tijd want 40 dagen zijn 6 weken. Pasen heb ik een andere sfeer gegeven omdat Pasen een belangrijk feest voor het geloof is. Ik heb om de krans de kartonnen plaatjes terug laten komen voor mijn ontstaanshandeling namelijk plakken.

Actueel bloemwerk:

Voor deze opdracht moesten we bloemwerk van deze tijd maken. Dit bloemwerk moet het thema groene toekomst bevatten. Ik heb een fietswiel  gebruikt als ondergrond voor mijn bloemwerk omdat ik hier een mooi thema van de groene toekomst in zag. Zodra mensen minder hun auto gebruiken en meer gaan fietsen stoten we minder uitlaat gassen uit en houden we toekomst schoner en groen voor onze nakomelingen.