De Nieuwe Bavo Bloeit


Iris Rombouts

Iris Rombouts

Naam: Iris Rombouts

Tekst:

In het kort wil ik jullie even wat vertellen over mijn stukken.

Plantenarrangement: in dit arrangement heb ik gekozen voor Draceana’s omdat deze mooi de pilaren in de kerk benadrukken, omdat ze hele sierlijke stammen hebben. Ook heb ik wat andere groene planten die allemaal bij elkaar een heel leuk geheel vormen. Voor de ondergrond heb ik een terracotta pot genomen en deze wit gedept met spons. En onder de pot heb ik een boomstam bevestigd zodat het arrangement een beetje de hoogte in gaat.

Structuur krans: de krans die ik moet maken moet te maken hebben met de 40 dagen tijd. Om dit er in terug te laten komen ga ik zo weinig mogelijk bloemen verwerken omdat dit niet gebruikelijk is bij de 40 dagen tijd. Ook ga ik om mijn krans een frame van wilgentakken met knopjes eraan maken wat dan staat voor nieuw leven. De kleuren die ik gebruik zijn groen en wit.

Rouwarrangement: als rouwarrangement ga ik een mooi ovaal en veldachtig stuk maken. Het is een wat meer ‘trendy’ stuk en vind ik ook erg leuk om te maken. Ook in dit stuk ga ik een aantal planten gebruiken om er 1 geheel van te maken. De kleuren die ik ga gebruiken zijn wit en groen.