De Nieuwe Bavo Bloeit


Joep Faas

Joep Faas

Naam: Joep Faas

Tekst:

Welkom bij mijn werkprocesexamen!

 

Mijn naam is Joep Faas, ik ben 19 jaar oud en volg de niveau 3 opleiding Bloem & Design op het Clusius College in Alkmaar.

Zo’n 5 jaar geleden ben ik begonnen met mijn avontuur in de bloemenwereld en nu heb ik al mijn ervaring gebruikt tijdens het werkprocesexamen.

 

Op dit moment loop ik stage bij Prinselijk Gebonden in Amsterdam. Prinselijk gebonden heeft mij ook gesponsord voor dit werkprocesexamen.

 

Frame boeket: in mijn frame boeket heb ik de ranken van de klimop verwerkt, deze hebben als symbolische betekenis in de 40 dagentijd: ‘trouw’ en dat is ook de reden dat ik heb gekozen om met dit materiaal te werken. Het boeket heb ik luchtig gehouden omdat ik de kerk als massief ervaar. 

 

Krans: de ondergrond van mijn krans heb ik gemaakt van lood, lood is zwaar en heel massief. Daarom heb ik ervoor gekozen om de krans ook massief te maken, waardoor ik de voorkeur geef aan het gebruik van één bloemsoort en dat is de ‘Code green’ van Zentoo chrysanten. Verder heb ik voor de symboliek “lijden” takken van de rozenstruik met stekelige doornen verwerkt. Door mijzelf te beperken in de hoeveelheid keuzes heb ik een sterk en krachtig arrangement gecreëerd.

 

Actueel bloemwerk: glas in lood zie je overal in de kerk terugkomen, met allerlei vormen en kleuren. Dit sprak mij aan en hier wil ik graag iets mee doen en ik heb daarom de keuze gemaakt om dit ook te verwerken in dit werkstuk. Het kruis heb ik een open binnenkant gegeven, waardoor het licht en de kleuren er mooi doorheen stralen net zoals bij de grote ramen van de kerk, waardoor het u net zoals mij moet gaan aanspreken. Het thema ‘groene toekomst’ heb ik verwerkt in de materialen, deze zijn op de bloemen na allemaal hergebruikt.