De Nieuwe Bavo Bloeit


Lindy Nieberg

Lindy Nieberg

Naam: Lindy Nieberg

Tekst:

Mijn naam is Lindy Nieberg, ben 19 jaar oud en zit in mijn examenjaar op het Wellantcollege in Aalsmeer. Deze opleiding heb ik gekozen omdat ik altijd al vrolijk werd van bloemen en door mijn middelbare school ge├»nspireerd werd om deze opleiding te gaan doen. 

Mijn stijl is eigenlijk heel simpel maar wel precies en strak. Ik hou er van om verschillende bloemen en planten te gebruiken waarbij structuur bij mij een sterk punt is en dit zie je bij mijn werkstukken dan ook terug. 

Het mooiste van dit vak vind ik rouwwerk maken. Want behalve dat ik kan laten zien wat ik kan, hoop ik mensen ook een mooie en waardevol herinnering mee te geven in een toch vaak verdrietige tijd.  

De stukken die ik ga maken zijn dan ook heel rustig en laat ik zien dat de structuur een grote rol speelt. Daarvoor heb ik gekozen voor recyclen en geen overbodige spullen te halen. Het boeket bestaat uit bloemen, takken en een boomstam. 

De krans bestaat uit een frame en een gestoken bloemenkrans. Het actueel bloemwerk is een kast geworden, maar niet zomaar een kast!