De Nieuwe Bavo Bloeit


Michelle Hartog

Michelle Hartog

Naam: Michelle Hartog

Tekst:

Mijn naam is Michelle Hartog, ik ben 18 jaar oud en doe de opleiding Bloem & Design op niveau 4. Werken in de bloemensector geeft veel inspiratie en creativiteit, dit spreekt mij erg aan.

Van mijn structuurkrans heb ik een kegelvormig geheel gemaakt. Deze bestaat uit meerdere kransen. Deze heb ik laten hangen door visdraad aan drie poten van bamboe samen te binden. De symboliek in dit bloemwerk wordt gevormd door de gebogen takken in de krans: ruimte scheppen voor nieuw leven.

Het rouwstuk heb ik getoond door het op een deksel van een rouwkist lijkende constructie te plaatsen. Het wordt ondersteund door natuurlijke takken en bamboepoten. De hedera staat symboliek voor trouw en er is een duidelijke ontstaanshandeling gebruikt: geweven palmblad.

De plant die ik voor het plantenarrangement heb gekozen is de bonsai. De bonsai is een typisch Japanse planten/boomsoort. Ik heb met mijn bonsai een grote boom gecreƫerd. Dit is eigenlijk wel gek, als je weet dat bonsai bijna altijd kleiner is dan een meter.