De Nieuwe Bavo Bloeit


Natasja Minneboo

Natasja Minneboo

Naam: Natasja Minneboo

Tekst:

Mijn naam is Natasja Minneboo en ik ben 20 jaar.
Op dit moment zit ik in het examenjaar van de opleiding die ik volg: Bloem en Design op niveau 3 op het Clusius College in Alkmaar. 
Ik vind het heel erg leuk om creatief bezig te zijn met bloemen. Het is iets wat mij altijd vrolijk maakt! Al die mooie vrolijke kleuren en lekkere geuren? Heerlijk! 
Maar nu is er een uitdaging voor mij, om in de kleuren wit, groen en crème te gaan werken. Die kleuren heb ik verwerkt in de volgende drie bloemwerken:

- een frameboeket 
- een krans 
- actueel bloemwerk 

Om er voor te zorgen dat niet alleen door de kleuren mijn stukken een geheel vormen heb ik er voor gekozen om in al mijn bloemwerken rietbundels terug te laten komen. Mijn inspiratie om met riet te gaan werken is omdat het een van de symbolen is van de 40-dagen tijd. 
Voor mijn krans is de paraplu mijn grootste inspiratiebron geweest. Ik wilde er voor zorgen dat de krans op een unieke manier sterker word. Door een ronde paraplu als ondergrond te gebruiken komt dat effect op een unieke manier naar boven. Om er voor te zorgen dat de 40-dagentijd terug komt in de krans laat ik hederaranken naar beneden hangen vanuit de krans (hedera staat voor trouw). 
Tot slot heb ik hoog actueel bloemwerk gemaakt. Ik heb er voor gekozen om dit stuk hoog te maken, omdat de nieuwe Bavo kerk en groot en hoog gebouw is. Daar komt hoog bloemwerk mooi in uit en valt het lekker op. 
Als laatste symboliek heb ik er voor gekozen om brem te verwerken in mijn bloemwerk. Brem staat als herinnering aan Elia. Voordat Elia aan zijn veertigdagentijdtocht door de woestijn begon viel hij in slaap onder een bremstuik. Daar werd hij wakker gemaakt door een engel die hem aanspoorde om te beginnen aan zijn tocht. 

Ik hoop dat u van mijn bloemwerk kan genieten!