De Nieuwe Bavo Bloeit


Nina van Wanrooij

Nina van Wanrooij

Naam: Nina van Wanrooij

Tekst:

Ik ben Nina van Wanrooij, 18 jaar oud en kom uit Heerhugowaard. Ik loop stage bij ‘Bloemen bij Kim’ in Heiloo. Op zaterdag werk ik op de bloemenafdeling van de Dekamarkt in Heerhugowaard.

Ik ben mijn vmbo op het Clusius College in Heerhugowaard begonnen met het idee om in de dierverzorging te gaan werken. Gedurende de opleiding raakte ik steeds meer geïnteresseerd in bloemen. Tijdens mijn snuffelstage bij ‘Ron de Vries’ in mijn derde jaar kwam ik er achter dat bloemen mijn passie zijn en besloot ik de opleiding ‘Bloem & Design’ aan het Clusius College in Alkmaar te gaan volgen. 
Nadat ik mijn huidige opleiding heb afgerond, ga ik de hbo studie ‘Docent en kennismanager bloemsierkunst’ in Wageningen volgen. Ik hou van het bloembindersvak en ik vind het leuk om kennis over te dragen, daarom heb ik ervoor gekozen om deze studie te gaan volgen.

Voor mijn plantenarrangement heb ik mij laten inspireren door de toren van De Nieuwe Bavo Kerk. Daarom heb ik gekozen voor de Ananas comosus, want het patroon van de ananas lijkt op het patroon van de kerktoren. Dit gedeelte van de kerk is gebouwd in de Jugendstilstijl, die geïnspireerd is op de natuur. Voor mijn structuurkrans heb ik mij laten inspireren door de 40-dagentijd, daarom gebruik ik materialen die symbool staan voor de 40-dagentijd. Mijn bruidswerk lijkt op het bruidsboeket dat ik voor de bruidsshow van mijn school heb gemaakt. Echter heb ik het ontwerp aangepast door andere materialen te gebruiken die beter bij de opdracht en de kerk passen.