De Nieuwe Bavo Bloeit


Romy de Boer

Romy de Boer

Naam: Romy de Boer

Tekst:

Mijn naam is Romy de Boer en ik ben op 15 jarige leeftijd het bloemistenvak ingerold via een snuffelstage op de middelbare school. Sindsdien heb ik verschillende baantjes in bloemenwinkels gehad en in 2016 ben ik begonnen aan de opleiding Bloem & Design op het Clusius College in Alkmaar. Momenteel loop ik stage bij Mooi Anders Bloemen in Amsterdam.

 

Voor twee van mijn ontwerpen in de Nieuwe Bavo Kerk heb ik mij laten inspireren door de 40-dagentijd. Voordat ik met deze opdracht begon had ik hier nog nooit van gehoord, maar de sobere stijl sprak mij erg aan. Waarom zoveel soorten materialen gebruiken als ze los van elkaar al genoeg indruk maken? 

 

Het plantenarrangement is een uitvergrote versie van een blad van de Epipremnum Aureum ‘Golden Queen’. Ik heb ervoor gekozen om de details van de nerven terug te laten komen om zo een transparant ogend arrangement te creëren in jugendstilsfeer. Op deze manier zorg ik ervoor dat de plant goed tot zijn recht komt en het een eenheid vormt met de kerk. Mijn materiaalkeuze bestaat uit hout, beton, koperdraad en een Epipremnum Aureum ‘Golden Queen’ plant. 

 

Voor het rouwwerk heb ik mij laten inspireren door de symboliek van de 40-dagentijd. Ik wil graag rouwwerk maken met een duidelijke betekenis en daarbij komen de bramentakken en klimop goed van pas. Ook het symbool van liefde, de roos, komt in dit arrangement tot haar recht. De houten ondergrond heeft zowel een sierwaarde als een functionele waarde. Door deze ondergrond kan er gemakkelijk water worden gegeven aan het arrangement waardoor de houdbaarheid kan worden gegarandeerd. 

 

Ook voor de structuurkrans heb ik mijn inspiratie uit de betekenissen van de 40-dagentijd gehaald. Ik ga dit arrangement op een biobased 40 cm krans van Oasis maken. Daarnaast ga ik werken met snoeihout, touw en riet, omdat deze symbool staan voor de doortocht door de rietzee en ruimte scheppen voor nieuw leven. Ook wil ik gaan werken met rozen, lisianthus, droogmateriaal en met het blad van de Epipremnum Aureum ‘Golden Queen’ om zo eenheid te brengen in mijn arrangementen.