De Nieuwe Bavo Bloeit


Rosa Ranzijn

Rosa Ranzijn

Naam: Rosa Ranzijn

Tekst:

Beste lezer,

 

Misschien dat u deze foto al eens voorbij heeft zien komen. Mijn naam is Rosa Ranzijn. Ik volg een opleiding tot bloemist op niveau drie aan het Clusius College in Alkmaar. Ik heb deze opleiding gekozen omdat ik mijn creativiteit wil stimuleren. Ik vind het leuk om mensen blij te maken met een mooie bos bloemen. Ik loop stage bij Abutilon Bloemen en Planten in Purmerend, daar heb het daar erg naar mijn zin. 

Toen ik hoorde dat we christelijke symboliek moesten verwerken in onze bloemstukken was ik gelijk enthousiast. Dit komt omdat ik zelf Christen ben en me in de voorgaande jaren van mijn opleiding verdiept heb in de Christelijke symboliek die bloemen met zich mee dragen. Ik heb mijn inspiratie gehaald uit boeken, tijdschriften, Pinterest en de bijbel. Mijn drie bloemstukken zijn symbolisch met elkaar verbonden:

Frameboeket

Staat voor het oude testament. Je kunt vele referenties in het oude testament vinden die naar de komst van de Jezus wijzen. 

krans 

De krans staat voor de komst van Jezus en het lijden en sterven aan het kruis. In dit bloemwerk komt een Ichthus-teken voor . Het Ichthus-teken werd vroeger gebruikt door christenen die door de overheid werden vervolgt. Dit is een probleem dat nu nog steeds aan de orde is, waar ik me persoonlijk zorgen om maak.  Ik wil met mijn bloemwerk hier aandacht aan besteden. I

Actueel bloemwerk

Ik heb voor het actueel bloemwerk een rond object gekozen. Het is stuk is eigentijds en transparant. Een ronde vorm staat voor eeuwig durend. Die eeuwigheid komt ook weer terug in het paas verhaal in de vorm van liefde. Ook is het ronde object zo wit als sneeuw, dit verwijst naar Jesaja 1 vers 18. : Dit stuk staat voor de opstanding en de overwinning die Jezus heeft geleverd. Ook staat het voor Gods belofte en voor de terugkomst van Jezus Christus. Er wordt dus nadruk gelegd op het laatste bijbel boek Openbaringen