De Nieuwe Bavo Bloeit


Tamira Bak

Tamira Bak

Naam: Tamira Bak

Tekst:

Mijn naam is Tamira Bak. Ik ben 18 jaar oud en Ikzit nu bijna drie jaar in het bloemenvak. In mijn vrije tijd ben ik altijd creatief bezig. Met schilderen, tekenen en leerbewerking. Zo maak ik kleine geldbuideltjes. Het bloemenvakwas dan ook een perfecte keuze voor mij. 
Op mijn werk in Zaandam; Patricia’s Bloemboetiek waar ik nu al twee jaar werk, heb ik echt geleerd wat mij inspireert en waar ik graag mee werk. 

De frisse groene en witte kleuren van het thema van dit jaar spreken mij heel erg aan. Ik ben dolenthousiast over het feit dat we onze examenstukken op zo’n prachtige locatie als deze mogen maken. De kerk die in verschillende stijlen is gemaakt, waaronder de Jugendstilkunststroom heeft mij rijkelijk geïnspireerd. 

Mijn plantobject: een ruim 1,5 meter hoge ‘jonge spriet’ van een varen smelt samen met de Jugendstilstroomdie in de kerk terugkomt. De verschillende planten van de varenfamilie laten een mooie diversiteit zien in de kleuren groen en wit, wat perfect past bij het thema. Het wilde bruidsboeket met paastakken en witte rozen past bij de feestelijke sfeer van de kerk zelf. En tot slot de krans die ik ga maken waar ik vooral de symboliek van de 40-dagentijd in heb verwerkt door middel van gedroogde materialen en jute stof. 

Kortom deze hele beleving in de Nieuwe Bavo kerk is een ervaring die ik nooit zal vergeten.