De Nieuwe Bavo Bloeit

Styliste

Ingeborg Kemperman, docente Bloemschikken en ´┐Żbinden op het Wellantcollege MBO, Meesterbinder en bijna 30 jaar in het bloemen vak.

Naast haar werk als docente begeleidt ze leerlingen en studenten op hun stages en organiseert ze (internationale) projecten. De uitvoering hiervan neemt ze ook dikwijls voor haar rekening. Na de grootse editie van 2017, waarbij de Nieuwe Bavo uitbundig bloeide, nam zij ook in 2018 de leiding. Samen met collega Elbert Sterk heeft Ingeborg ook dit jaar de leiding. Haar passie voor hhet bloemenvak, de drang om dat mooie vak meer onder de aandacht te brengen is een belangriijke drijfveer. Met De Nieuwe Bavo Bloeit wil zij studenten de mogelijkheid geven hun ambacht te laten zien. Bloemschikken is een ambacht dat veel meer positieve aandacht verdient. De toekomst is groen en met de nieuwe studenten kunnen we het vak meer toekomst geven.

Met dit project brengt Ingeborg diverse partijen bijelkaar, bloemisten en studenten, maar ook het bedrijfsleven achter deze branche. De kwekers, inkoopkanalen en branchevereniging ondersteunen het project en zorgen samen voor een prachtig bloeiende kathedraal, waar bedrijven uit de hele sector trots op kunnen zijn. Elbert en Ingeborg zijn superbllij met de ondersteuning van de docenten van de scholen, Menno Groen, Petra Lelie, Anja Olijhoek,Karin Pasman, Stef Smit, Judith van den Berg, Hedwig Laurens en Theo Selhorst.

Tijdens de openingsuren van De Nieuwe Bavo bloeit zullen Ingeborg en andere collega's  op een aantal momenten in de kathedraal demonstreren en of boeketten maken voor de verkoop. Maar naast dat is het Ingeborg eraan gelegen alle studenten laten stralen in het bloeiende festein. Niet alleen de Nieuwe Bavo Bloeit, ook de studenten laten bloeien en tussen al dat bloemengeweld wil ze vooral hen laten stralen!